L’alcaldessa i la ministra d’Educació entreguen els premis ‘Europa Transforma Castelló’ a estudiants del Mare Vedruna Sagrat Cor i el Politècnic
Aquest certamen que arriba ja a la seua tercera edició implica els i les joves dels centres educatius de Castelló en el projecte europeu
Onze estudiants del centre Mare Vedruna Sagrat Cor i de l’IES Politècnic -cinc de segon de Batxillerat i altres sis del Grau Superior d’Automatització i Robòtica Industrial, respectivament- s’han alçat aquesta vesprada amb el màxim guardó del III Concurs Europa Transforma Castelló organitzat per l’Ajuntament de Castelló i celebrat en el Teatre del Raval amb l’assistència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, entre altres autoritats. Un esdeveniment que ha comptat amb un centenar d’assistents i durant el qual ha actuat en directe el grup juvenil EGO.
“El concurs Europa Transforma Castelló va nàixer amb la vocació d’implicar la joventut, a través dels seus centres educatius, i convidar-los a tindre un paper protagonista en el projecte europeu”, ha explicat l’alcaldessa. “L’objectiu és millorar el coneixement de la Unió Europea entre la joventut de Castelló, desenvolupar i promoure la presa de consciència de la ciutadania europea i que coneguen l’impacte que tenen a la ciutat els fons europeus, implicant i motivant a l’alumnat”, ha apuntat Marco. “Castelló s’està transformant de la mà d’Europa amb l’impuls de projectes estratègics per valor de 75,6 milions d’euros que ens permeten avançar en una ciutat més innovadora, sostenible, amable i inclusiva”, ha ressaltat l’alcaldessa.
“Felicitats pel vostre treball i pel vostre esforç, que sens dubte són una bona manera de posar en valor Castelló i donar a conéixer Europa”, ha destacat la ministra d’Educació i Formació Professional. “Sense ajuda, sense cooperació, sense solidaritat, tots i totes som més xicotets, més vulnerables. Europa és símbol d’unió, de multiculturalitat, de cooperació i de progrés”, ha assenyalat Alegría, qui ha posat com a exemple la “posada en marxa d’una renovació econòmica, social, urbana i territorial de la societat espanyola a través dels Fons Next-Generation i del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència”.
L’alumnat guanyador viatjarà a Brussel·les del 27 al 30 de març per a conéixer el funcionament de les institucions europees i el paper dels municipis en la política de cohesió de la Unió Europea. Els guanyadors en la categoria de Batxillerat han participat en el concurs dins de les assignatures de Castellà i Economia, presentant un projecte molt creatiu amb un elaborat making of. Sota la tutorització de Paloma Hernández l’alumnat participant ha sigut: Victoria Castelló, Belén Carreres, Mar Mateu, Julia Alfonso i Adrián Lezcano. Quant a la categoria de Formació Professional es tracta d’estudiantat del Grau Superior d’Automatització i Robòtica Industrial. El vídeo realitzat per Marlon Arias, Joan Cuartiella, Anas Machkour, Adrián López, Pablo Peinado i Montserrat García s’ha centrat en una videotrucada que ha donat pas a l’acció. Aquest grup ha estat tutoritzat per Ángel José Cabezuelo, dins del mòdul formatiu Robòtica Industrial.
A més de l’estada a Brussel·les, les i els guanyadors s’han emportat als seus respectius centres un simbòlic trofeu. Es tracta de sengles rèpliques en xicotet format de l’escultura de l’artista Santiago Rebollida instal·lada en l’accés sud de Castelló i que la identifica com una ciutat Edusi, que fomenta un desenvolupament estratègic urbà sostenible i integrat.
Cal recordar que en aquesta tercera edició del concurs han participat quatre centres educatius: el Centre Mare Vedruna Sagrat Cor, l’IES Francesc Ribalta i l’IES Joan Baptista Porcar en Batxillerat; i l’IES Francesc Ribalta i el Politècnic en Formació Professional. En total, 27 alumnes i alumnes i cinc professors i professores tutors.
Castelló, 10 de febrer de 2023